Prijava u Market: Prijavi se ili Registruj se

KORPAPrazna korpa
POZOVITE NASTel.: +387 51 586 100

O EU4Business projektu

Mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini imaju potencijal da stvaraju rast i otvaraju nova radna mjesta. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business projekat Europske unije potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj.

Za ovu svrhu, ukupno 10 miliona eura namijenjeno je putem dodjele bespovratnih sredstava.

EU4Business projekat vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Naziv projekta: Unaprijeđenje inovativnih kapaciteta kroz uvođenje standarda i novih tehnologija u proizvodnju

Lokacije na kojima se implementira projekat: 78252 Trn, Laktaši

Oblast: Izvozno-orijentisani sektori

Sektor(i): Metalna i mašinska industrija

Kratak opis projekta: U okviru ovog projekta Procesna oprema inženjering d.o.o. planira da unaprjedi svoje poslovanje nizom aktivnosti. Budući proizvodi će biti uvećanog kvaliteta zbog korištenja moderne CNC mašine i uvođenja novih standarda EH 1090 i EH 3834. Uvođenjem 5 s metode organizacije, znatno bi se povećala organizacija proizvodnje kao I efektivno praćenje proizvodnje putem softvera za praćenje proizvodnje. Takođe, planirano je da se projektuje I izradi prototip novog proizvoda koji bi imao široku primjenu. Kroz projekat je tako predviđeno unaprijeđenje organizacionih i proizvodnjih kapaciteta što treba biti praćeno i zapošljavanjem novih radnika. Očekujemo da ćemo na taj način postići poboljšan kvalitet proizvoda, i povećati obim proizvodnje i izvoza na tržište EU. Projekat treba da doprinese i povećanju inovativnih kapaciteta preduzeća te upošljavanje novih visoko kvalifikovanih radnika.

Projekat provode: Procesna oprema inženjering d.o.o. Trn - Laktaši

Ukupna vrijednost projekta (u KM) : 255.450,00

Odobrena sredstva (u KM): 125.800,00

Vrijeme trajanje projekta: 12 mjeseci

SIGURNA KUPOVINA

GARANCIJA KVALITETA

NISKE CIJENE

BESPLATNA DOSTAVA